19 Mars 2012
Jag blev grymt sugen på ananaspaj igår, men Robin vägrade ställa sig och baka en söndagskväll - dålig stil va ;)
Japp jag prenumererar, mkt billigare så om man ska tänka ekonomiskt. Brukar ta 4 nr för 99:-, och så är det lika kul när man hittar en tidning i brevlådan och inte bara reklam och räkningar ;)
Va! Du skulle ha dragit gravidkortet, då ska dom ju vara i princip tvingade - men det funkar iofs inte direkt på Mattias så Robin kanske är lika :P
Ja det har du ju rätt i, jag kan gärna ärva tidningarna :) Eller iallafall låna dem..
Åh kan man få receptet? :)
Svar till J: Självklart!
Vispa 2 ägg och 2 dl socker fluffigt. Vispa sedan i 3dl mjöl, 1tsk bakpulver, 1tsk bikarbonat, 1tsk kanel och 1tsk vaniljsocker i "äggsmeten". Vispa ner 1dl matolja eller rapsolja (jag brukar använda rasp) rör sedan ner 3dl morötter i smeten. Häll upp i en smord och brödad form och stoppa in i mitten av ugnen 175grader cirka 20-30 min känn dig fram med en potatissticka(kakan ska vara lite "geggig" utan att det kommer kladd på potatisstickan). Låt sedan svalna.
Frosting:
Blanda samman 100g philadelphia ost, 60g mjukt rumstempererat smör, 1-2tsk vaniljsocker och 4dl floursocker. Smeta sedan frostingen på den svalna kakan.
Jag tycker kakan är godare om man låter frostingen "sätta sig ordentligt" och brukar därför låta den stå i kylen minst 1 timme innan servering.