24.2%

2011-11-30 ♥ 18:10:00
Idag när jag tittade på Babygruppens mobil app stog det att vi idag varit gravida 24.2% av tiden, helt sjukt att det snart ska ha gått 1/4.

Nu sitter jag med spänning och väntar på att min bloggdesign ska bli klar, hon sa att den skulle bli klar idag så jag hoppas på det.
Kram

V.10 (9+3)

2011-11-30 ♥ 10:21:38
God morgon!

Nu är vi redan inne i vecka 10 och det närmar sig med storm steg att vi kan börja dela med sig av nyheten till våra övriga vänner. Vi har inte riktigt bestämt oss än om vi kommer berätta det med detsamma eller om vi ska vänta till nyår. Igår var första dagen jag var tvungen att sätta på mig en annan tröja när jag skulle till skola, det syntes verkligen jätte tydligt. Okej, de som inte vet om att vi är gravida skulle nog bara tänka "shit, har hon gått upp typ 5 kilo på en vecka", men för oss som vet att det är en liten där inne så var det verkligen tydligt. Det känns så himla härligt, måste dock shoppa lite nya tröjor för de jag har nu ser jag mest tjock ut i. Vill ha något som döljer det lite mer än en tajt tröja.

Jag har även beställt en bloggdesign så bloggen blir att se lite roligare ut till dess att jag delar med mig av bloggen till andra.. Just ja, igår fick jag SMS om att paketet från H&M kommit så det ska jag hämta ut idag efter jag varit hos frisören, funderar på att göra håret liiite mörkare, men ska diskutera det med min frisör först så det blir bra :)
Kram på er!

Första bebiskläderna

2011-11-24 ♥ 10:01:48
Igår fick jag äntligen ett ja från Mattias att man fick köpa de första bebiskläderna. :) Har haft koll på H&Ms hemsida och när jag såg att det var halva priset på "startpaketet" så slog jag till. 
Startoaketet innehåller: Body med tryckknappar i grenen. Pyjamas med tryckknappar fram och längs ena benet. Mössa. Haklapp med kardborreknäppning. Ett par byxor med resår i midjan. Och sedan köpte jag ett packet med tre bodys. Allt som allt blev det 198 kr vilket jag tycker var väldigt överkomligt :)

V.9

2011-11-23 ♥ 14:38:39
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, trots att ingen läser denna än (kanske inte någon kommer göra i framtiden heller :P) så uppdaterar jag för jag tycker det är roligt att ha att se tillbaka på själv.

Vi har nu iallafall gått in i V.9 (8+3) och jag mår mycket bättre mot vad jag har gjort. Illamåendet var riktigt jobbigt i... V.6-8 tror jag det var. Men tack och lov mår jag nu mycket bättre. Illamåendet kommer mest när jag börjar bli hungrig och det löser jag med att jag bara äter och äter :P haha.
Jag börjar också blir riktigt sugen på att börja handla små bodysar osv, men har bestämt mig för att vänta till V.12 iallafall. Jag har också lyckats gå upp dom kilorna som försvann när jag mådde som sämst och det är riktigt skönt.

Kram

utslagen och akupunktur

2011-11-14 ♥ 15:07:42
Några dagar sedan jag orkade skriva något på bloggen då jag i torsdags började kräkas. Spydde sedan fredagen och hela lördagen, lördagen var riktigt hemsk och något jag inte önskar mn värsta fiende. Igår (söndag) lyckades jag hålla mig undan från att hänga över toaletten och mådde helt okej på dagen, vi åkte hem till svärfar och Anette för att fira farsdag och då blev jag dålig igen. La mig på soffan där under 3 filtar och förs som en galning till jag tillsist somnade en liten stund. Inget toalettbesök hela söndagen vilket var extremt efterlängtat.

Dagen idag har startat lite sådär, mått relativt illa och varit väldigt frusen och trött. Orkade dock ta mig iväg till akupunktur tid jag hade inplanerat då jag hört att det kan vara något som funkar vid graviditetsillamående. Fick 4 nålar, en i vardera fot mellan tårna och sedan en i vardera handled. Ser med spänning fram emot att se om det fungerar. Nu kommer Mattias snart hem från jobbet och jag ska försöka tänka ut något jag kan äta till kvällsmat, har hittils inte fått i mig någon ordentlig mat förutom en halv potatis i söndags men har tänkt att jag måste försöka få i mig lite iallafall trots att det tar emot. Vågen står nu på 52,6kg och jag får lite småpanik, vi har ju trots allt gått in i vecka 8 nu så jag vill inte gå ner nå mer nu.

Kram

hyperemesis gravidarum - kraftigt graviditetsillamående

2011-11-11 ♥ 15:23:29
Igår var jag hos läkaren, fick förklara hur mycket (lite) jag orkar göra under dagarna och hon sjukskrev mig 1 vecka till. Fick utskrivet en medicin som hette Promperan, tog denna igår efter läkarbesöket och sedan kunde jag inte sluta kräkas. Har inte kräks tidigare utan endast mått extremt illa så detta var ett rejält nedslag. Tog ingen mer tablett efter den utan har nu gått över på postafen (åksjuketabletter) igen vilka fungerar okej, mår extremt illa och ligger mest på soffan fram till 2/3/4 och sedan kan jag börja fungera någorlunda som människa igen, illamåendet ger aldrig med sig helt med som sagt är kvällarna bättre iallafall. Märker på vågen också att det börjar ticka sakta nedåt, detta är vill jag absolut inte ska fortsätta då jag inte har så mycket att ta av. Väger trots allt bara kring 54kg och vid en graviditet är det ju helt logiskt att man ska gå upp i vikt istället för ner.

Idag har jag mått extremt illa fram till ungefär nu, har försöka äta lite och ofta trots att det tar emot rejält. Dagens intag hittils består av 1 äpple, 2 digistive kex, 2 riskakor och 1 salt kex. Knapprar på en riskaka i ungefär en timme så ni kan ju förstå hur svårt det är att få ner. Måste ikväll försöka få i mig någon riktig mat då jag inte ätit kvällsmat sedan i onsdagskväll. Enligt läkaren har jag något som heter: hyperemesis gravidarum. För att förstå hur jag mår finns det en hel del forum som skriver riktigt bra och som man känner igen sig i, dessa känns lite som min räddning. Att veta att fler mår lika illa men att vissa ändå bestämmer sig för fler barn.

Kram

läkartid och åksjukeband

2011-11-10 ♥ 11:16:28
Sitter nu och väntar på att jag snart ska åka till Solsidan och träffa läkare för att prata om illamåendet, min önskan just nu är att få tabletter eller liknande som tar bort illamåendet så jag kan börja leva igen eller att jag blir sjukskriven från jobb så jag slipper oroa mig för att må så här himla dåligt och samtidigt jobba. Jag håller skenet uppe och jag tror inte jag visar hur illa jag egentligen mår, och ingen annan som inte varit i samma situation kan nog riktigt förstå...

Fick även tips på apoteket att prova åksjukeband tillsammans med åksjuketabletterna, dessa har jag haft sen i måndags nu och märker ingen skillnad. Nu måste jag slå ner datorn och börja klä på mig, sakta men säkert för att illamåendet itne ska bli värre.

Kram

uppdatering

2011-11-08 ♥ 14:57:48
Nu har det gått några dagar sedan jag skrev och ville bara skriva av mig om att illamåendet verkar vara här för att stanna. Har mailat min lärare i hop om att få lite respons nu när jag blivit sjukskriven och inte mår så bra, inget svar och det har snart gått 1 vecka... Antar att jag får försöka mitt bästa på egen hand för att inte missa dessa två nya kurser, tur jag har Patricia som får ta anteckningar åt mig.

Vi har nu också berättat för alla i familjen och det verkar som nästan alla ser det lika positivt som oss, vilket är skönt. Nog för att vi fattar våra egna beslut och så men när man är i denna känsliga period och mår piss så känns det extra jobbigt med motgångar osv. Mina dagar består nu mest av att jag ligger på soffan, kollar på tv, orkar mig ut på någon kort promenad med Conrad och äter riskakor. Riskakor är det enda som går att få ner under dagarna, det blir lite bättre på kvällen men mat blir det alltså bara 1 gång/dag, det känns självklart förjävligt men går det inte så går det inte.

Slänger även upp en bild på hur vi ligger till nu i graviditeten, V7 alltså (6+2)

Kram

Barnmorskemottagningen

2011-11-03 ♥ 15:30:10
Nu så har jag varit hos barnmorskan på det första besöket. Det började med att vi pratade lite om ifall bebisen var planerad eller inte och om vilket förhållande jag hade till Mattias. Mattias ville inte med den här gången vilket jag sa var okej eftersom den riktiga inskrivningen inte är förs 14 december och då har han lovat att följa med. Sedan började vi prata om hur jag mår osv och vad gör jag inte, jo börjar störtböla.. När man håller graviditeten hemlig för så många och de som vet om den inte riktigt börjat fråga än hur man mår så blev det en väldigt känsloladdad situation. Jag berättade om illamåendet och hur jobbigt jag tycker det är, barnmorskan var jätte snäll och satt och klappade mig och gav näsduk. Hon berättade att det var helt normalt att känna som jag känner, att man är överlycklig över att vara gravid men samtigt må piss tack vare illamåendet och påsåvis på skuldkänslor för att man inte helt kan glädjas till att man är gravid.

Barnmorskan, som hette Margareta, sa åt mig att börja med att sjukskriva mig från både jobb och skola i 1 vecka och börja äta postafel (vanliga åksjuketabletter) som kunde hjälpa mot illamåendet. Har illamåendet inte blivit bättre efter helgen ska jag ringa tillbaka till henne och vi ska boka in akupunktur samt att jag ska boka tid hos vårdcentralen för eventuell förlängd sjukskrivning. Jag fick ett väldigt positivt intryck av barnmorskan och kände att hon verkligen brydde sig om mig vilket var oerhört skönt.

Jag fick även med mig en del broschyrer och böcker hem som jag tänkte sätta mig och blädda lite i nu. Ska även passa på att ta en tallrik med fil.

illamående

2011-11-02 ♥ 08:56:54
Sitter förtillfället och ber till gudarna att detta illamående jag börjat känna av inte kommer hålla i sig... Det är inte så att det är morgon illamående utan det är ett hemskt illamående som håller i sig i stort sett hela dagen, ärligt känns det som att jag när som helst ska kräkas, och denna känsla är konstant. Hade seminarie i skolan i går och sedan jobb direkt efter det, trodde verkligen jag skulle avlida. Det var hemskt att må så himla illa och speciellt när man sitter instängd i en lektionssal eller när man tar emot kunder. Dagen idag kommer också bestå av jobb, ska äta lite snart igen och hoppas det kan minska illamåendet något så jag klarar dagen.

I morgon har vi redovisning av ett stort arbete vi gjort och jag fasar verkligen för det. Ska prata med barnmorskan i morgon eftermiddag när jag ska dit och hoppas på att hon kan hjälpa mig med något för annars vet jag inte riktigt hur jag ska klara av att varken gå till jobbet eller sitta på föreläsningar i skolan... Mycket gnäll nu, men självklart är jag fortfarande ÖVERLYCKLIG över att vi faktiskt ska ha barn. Vi ska föräldrar och när vi, förhoppningsvis om allt går som det ska, äntligen får träffa den lilla kommer detta illamående förmodligen kännas helt värt det..