v.6

2011-10-30 ♥ 09:45:38
Idag har vi, enligt familjelivs graviditetskalender, gått in i V.6. Hungern verkar ha avtagit lite och lika så molvärken, den känns fortfarande rejält emellan åt men har inte vaknat varje natt iallafall vilket är uppskattat :)


Barnmorskemottagningen och v.5 (4+4)

2011-10-27 ♥ 10:57:21
Har precis pratat med barnmorskemottagningen och fått en tid för hälsokontroll, redan nästa vecka den 3 november. Detta möte skulle endast ta cirka 30 min och vi skulle prata om vad man ska och inte ska göra nu under graviditeteten. Fick även boka en till dig för inskrivning, detta möte tar cirka 1 1/2 timme och vi får då träffa vår barnmorska. Tid för detta blev den 14 December.

Tror mig inte ha skrivit ut ännu hur långt gågna (eller kort om man vill se det så) vi är så tänkte dela med mig av pampers-graviditetskalender
27 Oktober och vi är idag i V.5 (4+4) och BF är beräknat till 30 Juni 2012
Kramar

Graviditetssymptom

2011-10-27 ♥ 08:03:56
Skrev igår ett inlägg när jag var på jobbet som inte kom fram. Tänkte berätta lite kort om att jag redan nu börjat känna av vissa graviditetssymptom, vissa värre än andra. Har nu, i graviditetsvecka 5, redan börja känt av 3 symptom:

* Ständig hunger, och då talar vi inte om lite hunger heller. Jag äter mig mätt och sedan 1½ timme senare är jag så hungrig igen att om jag inte äter blir jag illamående. Inte roligt alls och känner att jag behöver köpa en större väska så jag får plats med lite mellanmål när jag ska iväg någonstans :P Försöker dock ta en frukt eller något liknande eftersom jag egentligen inte behöver mer energi än vad en frukt ger vill jag inte proppa i mig hur mycket som helst och sedan se att vikten rusar iväg.

* Fryser, jag har nog aldrig frysigt så mycket som jag gör nu. Jag sitter hemma med mjukisbyxor, kofta, tröja, strumpor och raggsockor under en filt och då är det okej. Mattias har lovat att vi ska åka till Kupolen i helgen för att köpa fler koftor och lite sjalar då jag hört att många blivit hjälpta av att ha något kring halsen, jag kan ju inte springa omkring i byxor + mjukisbyxor och dubbla tröjjor och strumpor när jag är på jobbet eller i skolan :P

* Molvärk, och inte lite heller. Jag har alltid haft extrem mensvärk som gjort att jag ätit starka tabletter som jag i vissa fall nästan kunnat somna av. Denna känsla fick jag cirka 3 dagar innan BIM (beräknad icke menstruation) och började då knappra mina tabletter, mensen kom aldrig och vi gjorde därför gravtest (som ju som sagt visade positivt), jag slutade genast med tabletterna då de innehåller paracetamol som inte är bra att äta vid graviditet och denna mensvärkssmärta har hållt i sig sedan dess. Den är så pass att jag vaknar på nätterna och ibland måste stanna upp för att andas ut smärtan, tydligen är det livmodern som växer och man kan få dras med detta ett tag.

Så detta är hittils symptomen jag har, jag ber till gudarna att jag ska få slippa det extrema illamående som vissa får utstå. Kan även tillägga att vi igår tog ett nytt gravtest som även det visade positivt så nu sitter jag i telefonkö till barnmorskemottagningen :)

25 Oktober 2011

2011-10-26 ♥ 08:46:18
Bloggen är för tillfället endast öppen för mig själv, anledningen till att jag startat bloggen utan att någon får läsa den är på grund av den glada (iallafall för oss) nyheten att vi igår 25 oktober 2011 fick ett + vi ska alltså ha barn. Jag vill kunna skriva av mig känslorna jag har i kroppen, hur kroppen förändras och vår resa till att kunna dela med oss av denna glada nyhet till våra nära och kära.
Kramar