Skor

2012-02-29 ♥ 11:31:15

tänkte göra mig av med några skor som jag aldrig använder. Samtliga är i storlet 35!!!


Skor 1: Sommarskor med "remmar" cirka 10cm klack och cirka 1 cm platå. Dragkedja vid hälen för av- och påtagning av skorna. 150 kr


Skor 2: Vår/höst skor med några nitar och dragkedja på insidan av foten. Cirka 6-7 cm klack och cirka 1-2 cm platå 150 kr


Skor 3: Snygga nitskor med dragkedja på insidan av foten och med cirka 8-10 cm klack och 1-2 cm platå. På dessa har dock dragkedjan "öppnat sig" på en av dem, men det borde gå att fixa hos en skomakare för en billig peng. 120 kr

Samtliga skor är använda max 5 ggr och är fortfarande väldigt fina i både klack och sula. Nypris för skorna är mellan 499-699.

Skriv gärna en kommentar här eller skicka iväg ett mail om du är intresserad av någon av skorna [email protected] <--- mailen står här men syns bara om man håller musen över.


27 Februari

2012-02-27 ♥ 15:57:32
Vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder på vinglasen och armbandet idag men jag är så förbaskat trött så jag skjuter på det till i morgon. Måste nog hoppa in i en kall dusch för annars somnar jag nog när som helst. Så vi hörs i morgon istället!

26 Februari 2012

2012-02-26 ♥ 09:30:06
God morgon, här har jag varit vaken sedan tjugo över 7 och börjat kika igenom böckerna till kursstarten på måndag. Helgen har spenderats med vänner och familj, i fredags var vi på china och åt med Patricia och Robin och sendan blev det en liten spelkväll hemma hos oss med Alias. Fick även super fina vinglas i present av dem som jag tänkte visa senare under dagen eller i morgon. Igår startade vi dagen med att åka till borlänge och beställa barnvagn, det känns så stor att i den vagnen ska faktiskt vårt barn ligga i - han som är av vårt kött och blod, hälften jag och hälfen Mattias.. Det är stort! Vagnen vi beställde blev denna:

En ozone city 2012 - allt som allt gick kalaset på 8500 kr, som dock bestalas när vi får hämta ut den i början av JUNI!! Jag vill ju ha hem den på en gång :)

Inte alls någon av de vi tänkt ta förut men när vi väl var inne på barnenshus och provkörde vagnarna på de trånga utrymmena insåg vi ganska snabbt att vi skulle bli galna av en vagn med 4 låsta hjul. Fördelen med denna är då att den går att svänga i 360 grader utan att man behöver trycka ner bakhjulen, det är alltså bara att köra på och svänga hur man vill. Vill man sedan går det även att lägga i en spärr så hjulen blir låsta, om man tex skulle behöva gå i oplogad snö. Denna vagn är också super lätt, endast 10,6 kg med sittdelen och 11 kg med liggdelen - det passar mig bra :) Den är även mycket lägre än tex city crossen och classic sport och kändes därför mycket mer bekväm att köra runt på då vi inte är några långa personer :) Senare under dagen blev det födelsedagsfirande för mig med familj och kvällen avslutades med Tias - som jag för övrigt fick ett super fint armband av som jag kan visa i samband med att jag visar vinglasen. Nu ska jag börja fixa mig lite och starta med inköpslista för storhandling.

23 Februari

2012-02-23 ♥ 13:48:40

Äntligen placerad i soffan efter seminarie i skolan, promenad med Conrad och lite lunch. Nu har jag tänkt plugga till tentan som är i morgon. Jag har hittils inte pluggat till den alls men som tur är sammanfattningen bara 9 sidor så jag ska nog hinna igenom den några gånger idag och likaså i morgon innan tentan.

Beställde nyss en bilbarnstol också, hittade en kampanj på en Britax baby safe plus SHR II inkl bas (sådan jag faktiskt kikat på tidigare) så jag slog till.

denna får vår lilla prins ha att åka säkert i. 2300kr gav jag och den hade kostat 3500 så rena kapet :)

Och på lördag ska vi även beställa barnvagn. Vi står mellan en City Cross eller en Classic Sport, har hört mycket positivt om båda och känner att jag verkligen behöver åka och kolla på dem och provköra för att kunna fatta ett beslut - så just nu är det 50/50 vilken det blir.


22 Februari 2012

2012-02-22 ♥ 14:29:00
Fy tusan vilken härlig dag det var igår. Jag packade på mig och Conrad kläder och musik och tog en långpromenad vid lunch ungefär och det var riktigt härligt med solen som lyste. Nu längtar jag verkligen efter våren då all snö smält och man kan börja sitta på balkongen i solen med en filt och när man alltid måste se till att ha med sig solglasögonen så man ser något när man ska gå ut, åh så underbart!

så här härlig var min promenad

Igår råkade jag för övrigt ha sönder en av mina ljuslyktor, ni vet dem jag visade på bloggen för ett tag sedan som var 3 för 159kr. Jag blev super ledsen och tänkte åka ner och köpa nya men snålade då jag egentligen bara behövde en och tänkte att jag klarar mig med två men nu ser det så tomt ut utan den stora så måste ha den igen, dom andra två som blir över kan jag ju placera någon annanstans i mitt välfyllda ljuslykte-hem.

20 Februari 2012

2012-02-20 ♥ 14:18:03
Nu har Uppsala-släken åkt hem igen och vardagen har kommit ifatt och jag sitter placerad för att göra klart sammanfattningen till tentan på fredag. Har två frågor kvar som jag ska svara på och sedan invänta Patricias del så jag kan skriva ut det sen och börja plugga. Tänkte dock bege mig ut i friska luften med Conrad en vända nu och sedan göra mig en kopp varm choklad och sätta mig med näsan i böckerna igen.

Förutom plugg till tenta har jag i morgon seminarie på vår första inlämning på C-uppsatsen, det är i princip bara bakgrund, metod, avgränsningar och planeringen som ska diskuteras men känns ändå skoj att det satt igång - det är liksom det här som blir det sista vi lämnar in innan vi är ekonomer :) På torsdag är det seminarie i kursen jag gjorde arbete i förra veckan och innan dess ska vi även sammanfatta en opponents arbete i en power point och redovisa så detta är väl morgondagen samt onsdagen tänkt att spenderas till och sedan helt plötsligt är det fredag och tenta för att sedan på måndag morgon starta en ny kurs - som dock kommer gå i Falun 9-15 eller 9-17 varje måndag och onsdag i 5 veckor.

Nej, nu har klockan tickat på och trots att Conrad ligger och sover och snarkar så behöver han ut. Ha det bra!

18 Februari 2012

2012-02-18 ♥ 15:36:34
Sitter för tillfället nedplacerad i soffan hemma hos pappa. Kusiner från Uppsala är på väg och jag åkte hit lite tidigare för att hjälpa Viktor med matten, så nu har vi avverkat lite andragradsekvationer vilket jag tyckte var rätt skoj :) Tror han fick ut lite av det iallafall och nu har jag tvingat honom att sitta och göra några tal tills främmandet kommer - snäll storasyster va?! :P
Gårdagskvällen var riktigt mysig med godis, grönsaker, dipp och främmande av Therese. Vi slog på en film som skulle vara lättsed men som var lite knasig ändå - kanske beror på att det mestadels blir prat när man träffas :) nu ska jag återgå till att vara mattelärare! Ha en trevlig helg

16 Februari 2012

2012-02-16 ♥ 15:30:18
Dagarna ser mest likadana ut - plugg. Men faktiskt så tycker jag allt är hur roligt som helst, speciellt när jag vet att det är det här eller mikron och makron så jag sitter glatt och pluggar dagarna i ända :) Vi har kommit en lång vart, dock inte gjort så mycket idag men man behöver lite paus ibland. Jag tänkte sätta mig nu och skrivit ihop något om Ludvika kommuns HR-funktions sekundära intressenter innan vi kan sätta igång med diskussion och slutsats för att sedan lämna in det. Håller även på med en sammanfattning till tentan som är nästa fredag. Det går frammåt men har fastnat på några så får kolla upp det lite mer.

Annars sitter jag och tänker på hur jag ska spendera morgondagen. Mattias ska på firma fest och jag planerar att svänga förbi hemmakväll och köpa godis och läsk och sedan även svänga in på affären för att köpa gurka, morötter och dipp - en riktig ätar kväll har jag alltså tänkt mig ha :) Har även laddat hem några filmer, dock en skräckis som verkar sjukt otäck men som jag inte tror jag vågar kolla på själv - så en vän är gärna välkommen för att kika på film :) . Ett tips föresten som gör dippen så mycket mumsigare till grönsaker är att ta hälften kesella och hälften gräddfil, MUMS!!


15 Februari 2012

2012-02-15 ♥ 15:03:01
Har spenderat hela dagen framför datorn, vi håller för tillfället på med ett arbete i kursen den modera organisationens roller och intressenter och har gjort hela veckan. Vi har kommit en bra bit på vägen och börjar närma oss slutet, dock måste vi vänta på svar på några från Ludvika kommun innan vi kan fortsätta och har därför gått över på att påbörja sammanfattningen till tentan som är nästa fredag. Känner att jag fått en hel del gjort idag och tänker därför nu gå ut i solskenet på en promenad med Conrad, dock inte för långt då han fortfarande är förkyld med lite frisk luft måste vi ju få. Just ja, tvättmaskinen måste jag hänga upp också.

Här kommer även en ny magbild, vi är nu i V.20 och på fredag när vi gått in i vecka 21 har vi alltså passerat halvvägs av graviditeten :)

14 Februari 2012 <3

2012-02-14 ♥ 13:13:36

Kom igår, tack vara sms från Tessan, på att det är alla hjärtans dag idag. När man varit tillsammans så länge som jag och Mattias (8 år) så har man liksom slut på inspiration till vad man ska köpa till varandra och vi gör därför inte så stor grej av alla hjärtans dag. Planen för ikväll är att äta tillsammans innan han förmodligen ska spela badminton och jag ska hem till Therese på tjejmys - som vanligt på tisdagar :) Jag älskar han, mina vänner och min familj lika mycket idag som alla andra dagar på året och känner att en speciell dag där allt kostar det dubbla eller det trippla, tex rosor är helt onödig. Jag har hellre en buket med blommor en helt vanlig dag, som uppskattning på att han tycker om mig och inte för att det är en speciell dag och ett måste. För jag menar om man tänker efter hur känns det egentligen att man "tvingas" ge uppmärksamhet och uppskattning till varandra den 14 februari varje år bara för att det är ett måste?? Nu är det ju inte så att jag tycker de som firar alla hjärtans dag är världens mesar, för vi "firar" det också på det viset att vi iallafall ser till att vi kan äta kvällsmat tillsammans innan vi ska iväg på sak utan alla får fira denna dag precis som dom vill - men sammanfattningsvis är väl att både jag och Mattias tycker denna dag är lite överreklamerad där allt ska vara onödigt dyrt.

Hörni som gör inlägg via blogg-appen, hur fungerar det för er? Jag loggar in och får välja mellan två bloggar med samma namn (linneamattias) trots att jag bara har denna blogg och sedan när jag försöker publicera inlägg står det bara felaktigt anrop. Är det någon inställning man måste göra för att det ska funka eller vad är det för fel??


Vilken dag i veckan och vilken dag på året som helst


13 Februari 2012

2012-02-13 ♥ 15:37:27

Hej på er!

Tänkte slänga in ett litet inlägg om helgen innan jag ska ut med Conrad. Fredagen spederades på Lobbyn med mat och trevligt sällskap som överraskning då Markus fyllt 25 när han och Elin var i Thailand, mycket trevligt och god mat. Blev dock besviken då de inte hade den en av de godaste efterrätterna i världen som de hade när vi var där sist, någon form av chokladmouse med polkagris. Jag hade riktigt sett fram emot den med tji fick jag när det var ny meny. Lördagen bestod av begravningscermoni för Mattias farfar i Avesta, och kvällen spenderades med pizza hos hans far med fru. Söndagen var det städdag och storhandling på schemat och vi fick även besök av svärmor.

Morgonen idag har spenderats hos veterinären och på apoteket, Conrad har blivit förkyld och har feber och har nu fått penicilin han ska äta i 10 dagar - min lilla bebis. Han ligger och sover på soffan, vilket han gjort ända sedan vi kom hem från veterinärer - det är otäcka grejjer det där vettni. Conrad hatar att vara där och skakar och börjar klättra på mig och vill helst att man ska hålla han i famnen, lill plutten <3

Tänkte även slänga in en annons här, precis som jag gjort på fejjan. Någon som är intresserad av en svart Iphone 3GS 16GB, strax över 1 år gammal. Fungerar utmärkt och i fint skick (såklart ser den inte oanvänd ut då jag haft den i över ett år men ja ni förstår) förutom en pytteliten repa på glaset som endast syns när den är avstängd och när ljuset riktas mot glaset. Lägg gärna in en kommentar om ni är intresserade, hade tänkt mig cirka 1500kr (alla tillbehör är med) men tycker ni det är för mycket så kom med ett bud.


9 Februari 2012

2012-02-09 ♥ 17:44:36

Inte mycket har hänt värt att uppdatera om, har spenderat dagen med plugg och lunch med Mamma och Mormor. För tillfället väntar jag på att Mattias ska komma hem så vi kan kolla över vad det blir för kvällsmat. Tänkte dock lägga upp en ny magbild så jag har en från V.19 också eftersom vi i morgon går in i V.20!!! Tänk, nästa vecka har vi gått halva tiden - hjälp vad tiden springer iväg.


Stipendie

2012-02-08 ♥ 10:17:37

Svar till Amanda

Stipendiet jag sökte var från en stiftelse som heter bröderna molanders stiftelse, googla det så kommer du till landstinget hemsida och kan därigen skriva ut blanketter. Allt man behöver ha gjort är att man gått grundskola och gymnasium i dalarna och nu studerar ditt sista år på högskola/universitet. Du fyller i uppgifter om vilken skola och program du läser, hur många poäng det är och skickar med kopia på betyg från 9an och slutbetyget i gymnasiet och ber någon på din skola att intyga att du läser det programmet och de antal poäng du uppgett - något mer behövs inte.


Beslut som lättar!

2012-02-07 ♥ 15:13:06

En stor sten har lyft från mina axlar då jag bestämt mig för att hoppa av mikroekonomin och makroekonomin, att läsa 150% kändes lite för mycket och speciellt med dessa två stora och svåra kurserna också. Har oroat mig för om jag kommer klara av kurserna eller inte. Idag pratade jag med Mamma som sa att varför ska man må dåligt över något? Man måste ju tänka på sig själv. Så jag bestämde mig för att hoppa av dem. Har istället lagt en två sena anmälningar på två andra kurser jag hellre velat läsa pga intresse och som jag kommer påbörja istället, och turligt nog var en av dessa kursen Patricia läser så då har jag min klasskamrat och gruppmedlem tillbaka.

Så nu är böcker beställda och all energi lägs på att klara dem istället vilket jag tror ska gå kanoners! Fördelen är också att de inte går samtidigt så jag behöver bara koncentrera mig på en av dem åtgången tillsammans med C-uppsatsen och det hindrar ändå inte mig från att få min examen så, som sagt, varför göra något man inte mår bra av - i slutändan blir jag ju ändå ekonom!


Ungefär så här stor sten gav mikron och makron mina stackars små axlar :P


7 Februari

2012-02-07 ♥ 09:22:38

Mammor/gravida, jag behöver er hjälp!! Mammabyxor, vart tusan hittar ni snygga sånna? Har nog provat varenda par som finns på H&M med de är alldeles för stora i låren och benen för mig, har ni något tips på mammabyxor i XS eller 34 som har smala ben?? Alla är ju så himla vida och det funkar helt enkelt inte för mig. Lappar nu ihop mina jeans med en snodd som håller upp gylfen och en snodd som gåller igen byxorna eftersom jag inte kan stänga dem länge (har iofs inte kunnat stänga dem sedan cirka v.13) och känner att det är lite för kallt ute för att börja med leggings eller liknande. Så tar gärna emot tips om ni har något!


6 Februari 2012

2012-02-06 ♥ 09:30:38
Har verkligen haft helt fullt upp med plugg i veckan och andra måsten i helgen att det inte funnits tid till några inlägg här på bloggen. Veckan har som sagt bestått av plugg i massor, genomgång av föreläsningar, läsning i böcker samt sammanfattning av kapitel och föreläsningar i både mikroekonomin och makroekonomin och varvat med det har det varit tentaplugg. Hade tenta i fredags i företagsstrategi, hade trots bara 2 dagars plugg lyckats få in en hel del och jag känner mig rätt övertygad om att jag klarade den (usch vad hemskt nu om jag inte gjort det :P )

Idag skulle vi, jag och mamma, egentligen åkt till bror i Uppsala och hälsat på och lämnat av lite julklappar och sånt han inte fick med sig hem på tåget efter julen, i samma veva skulle vi även varit in på IKEA en vända och Mattias tyckte jag skulle köpa med spjälsäng och skötbord på en gång eftersom vi har andra stora saker som måste köpas sen så allt kommer inte få plats på en vända. Jag tycker dock det är lite tidigt och vill hellre tapetsera och lägga golv först och sedan köpa resten, man måste ju ha lite kvar att köpa :) Apropå köpa, så såg jag att stipendiepengarna jag sökt kommit in på kontot :) Så 8400kr rikare kändes riktigt fint!

Helgen bestod av en lugn hemmakväll i fredags med hemmagjord pizza och lite smågodis. Lördagen bakades det vaniljbullar och på kvällen var vi hem till svärmor på middag. Gårdagen startad med brunch på Café Engel med Therese och Thomas sedan blev det stor handling tillsammans med dem också och eftersom grabbarna skulle kolla på någon innebandymatch blev Therese med hem till mig och vi bakade pizzabullar och sen när grabbarna kom tillbaka blev det flygande jacob. Så det blev verkligen en heldag tillsammans igår, vilket verkligen var på tiden.

Innan ugnen


resultatet: hua vad gott det var :)


Och lill-conkan var som vanligt med och hoppades något skulle ramla ner på golvet

1 Februari 2012

2012-02-01 ♥ 11:12:32
Första månaden av 2012 har passerat och jag tycker månaden gått så himla segt. Kanske beror på att jag hela månaden lägtat så efter ultraljudet, allt brukar gå mycket mer långsamt när man har något att vänta på tycker inte ni också det?

I övrigt ska dagen bestå av tentaplugg varvat med mikro och makro för att sedan, när Mattias kommer hem från jobbet, åka och kolla på tapeter till barnrummet :) Vi är kanske tidiga att vilja göra i ordning redan men vi känner att vi vill ha tapeter och golv klart så kan man lite pö om pö inreda rummet precis som man vill ha det och ta tid på sig att hitta "det"! Jag har dock hittat en tapet som jag fastnat rejält för men Mattias vill åka och kolla på lite tapeter IRL eftersom den jag hittat är på nätet, men jag ska nog lyckas övertyga honom :)