30 April 2012

2012-04-30 ♥ 14:57:44

Bloggen blir lite lidande nu när jag är helt inne i min C-uppsats värld. På onsdag ska PM 4 (näst sista) dock lämnas in så förhoppningsvis kan jag uppdatera lite bättre från och med då. Har suttit med C-uppsatsen sen i morse och vi har kommit en bra bit - känns iallafall som vi ligger i fas till inlämningen på onsdag vilket är grymt skönt.

I helgen har det varit fullfart, fredagen spenderades på räfsnäs gården med 50 års fest för svärfar. Det var super mysigt och trevligt, jag åkte dock hem strax efter tolv då jag ändå skulle hämta Conrad. Mattias kom inklampandes kring halv 3 3. Lördagen agerade vi (läs: mattias) flyttfirma :) Jag var mest med som sällskap då man som gravid tydligen slipper undan bärandet. På eftermiddagen passade jag på att baka klart det sista till mattias födelsedag och kvällen spenderades med god mat och film med älsklingen innan hans Pappa och fru kom på födelsedagsfika. Söndagen stog i vänners tecken och vi startade dagen med brunch på engel, sedan födelsedagsfirande hemma hos oss och avslutade sedan kvällen med middag på China.

Det var den snabba uppdateringen jag tänkte komma med, nu ska jag gå ut med Conrad på en liten promenix och sedan tror jag att en bulle skulle sitta fint :)


25 April 2012

2012-04-25 ♥ 11:46:46

Nu var det ett tag sedan vi hördes av, har helt enkelt inte haft något vettigt att blogga om. Skolan rullar på med C-uppsats och ett olidligt väntade på tentaresultat - har fått svar på en av två tentor så vet att den är godkänd iallfall.

Dagen idag har varit lugn hittils, vaknade med huvudvärk och har därför inte gjort mycket alls. Eftermiddagen tänkte jag dock spedera med handling av lite bakgrejer inför Mattias födelsedag samt en fika Therese - vi är gamla arbetskamrater och hon ska också få tillskott i familjen, två dagar innan oss är de beräknade :) Nu är det dock lunch som står på schemat.


18 April 2012

2012-04-18 ♥ 15:07:45

Trött och sliten är bara förnamnet idag. Har en känsla i kroppen som säger mig att risken nog finns att jag är påväg att bli sjuk. Känner mig helt tung i huvudet och när jag böjer ner huvudet gör det ont i bihålorna, dessa brukar vara förtecken på feber och förkylning i mitt fall så jag kurerar mig med panodil och c-vitamin. I övrigt har det inte gått i många knop idag, hann med lite plugg under förmiddagen och resten av dagen har jag bara legat och degat på soffan - med undantag för två promenader med Conrad. Hittade även en taklampa och en fönsterlampa på ellos till bebisens rum som jag beställt hem, hade 50% på dyraste varan och 40% på näst dyraste varan så fick båda två för under 500-lappen. Hoppas de är lika fina i verkligheten som på bild bara och att de passar in i rummet.

Passade även på att ta nya magbilder, såg att jag helt glömde det förra veckan men tänkte att det nog inte blivit så stor skillnad ändå men oj så fel jag hade när jag jämförde :P Vågar inte ställa mig på vågen här hemma utan väntar till nästa besök hos BM som faktiskt är i morgon.


tiden bara flyger förbi och vi har snart passerat vecka 29, vi är i kalendermånad 7, trimester 3, har avverkat 71,8% av graviditeten, varit gravida i 201 dagar och har 79 dagar kvar till BF - hjälp vad snabbt det går!


15 April 2012

2012-04-15 ♥ 13:56:40

Hua, har precis slagit mig ner i soffan hos Pappa, vi har spenderat gårdagen, natten och dagen här. Mattias har hjälpt pappa lägga golv i kök och hall och lite annat fix med lister osv. För min del bestod gårdagen av plugg, satt nog i över 2 timmar med att försöka lära mig hur man anpassar sidnummer i word - blä för det. Har fortfarande inte löst det så låter det ligga, det behöver ju inte vara fixat förs C-uppsatsen ska lämnas in. Dagen idag passade jag på att städa ur bilen, det blev en storstädning med damning, dammsugning och tvätt av utsidan - och precis nu när jag slog mig ner i soffan med en rygg som värker utav bara den men stolt över att jag orkade med hela städningen börjar det spöregna!!

Nu väntar jag på att maten ska bli klar för hungern är något som ständigt verkar finnas :)


12 April 2012

2012-04-12 ♥ 12:53:39

Här hemma är det tentaplugg på hög nivå blandat med lite plock och promenader med Conrad. Jag hoppas så innerligt att jag klarar denna tenta så den är borta ur världen, skulle jag mot förmodan inte göra det så måste jag vänta till omtentan som är i Augusti vilket även innebär att jag inte får min examen förs då - men så negativa ska vi väl ändå inte vara? Jag har pluggat en hel del till denna tenta de senaste dagarna och planen är att hinna plugga en hel del till idag också. Ska även ställa klockan lite tidigare i morgon bitti så jag hinner läsa igenom sammanfattningen ännu en gång. Så i morgonbitti får ni alla hålla tummarna för mig, okej?

Annars har jag även fyndat lite på stan, var ner en vända i tisdags. Behövde fylla på med lite magmedicin så passade på att springa in på KappAhl en vända och hittade bland annat ett par jeans till bebis på rean, ett par skor till mig och två par solglasögon.
  
Till bebis: nya jeans, längtar så tills man får börja använda alla fina kläder :)

  
Till mamma: super söta sommarskor och solglasögon med små diamanter

Nu ska jag sätta mig och läsa igenom sammanfattningen en gång till och sedan tror jag att jag satsar på en powernap innan det är dags för eftermiddagspromenaden med Conrad.


10 April 2012

2012-04-10 ♥ 12:00:53

Påsken 2012 är slut och vardagen har återigen hunnit ifatt. Hela veckan ska bestå av plugg då jag har sista tentan på fredag och det vore väldigt skönt att klara den så man har allt förutom C-uppsatsen avklarat. Tänkte även åka förbi Dollar store en vända idag men först måste jag som sagt plugga lite.

Påsken har annars varit fullspäckad med familj och vänner. Torsdagen spederades hos Mattias pappa och fru med god mat, fredagen spenderades med film och pizza med Elin och Markus. I lördags var vi först en vända till farmor och farfar för att önska glad påsk, sedan hem till pappa för att lämna Conrad och sedan åkte vi till mamma - där blev det stort påskfirande men så mycket mat att jag trodde jag skulle spricka. Det serverades också TRE efterrätter (helt i min smak) som var hur goda som helst, vi kom hem i hyfsad tid vilket var skönt då vi på söndag morgon packade in oss i bilen för att åka till Mattias mormor i Sikhjälma. Där spenderades även natten och vi fick mycket god mat och blev uppassade.


Vi myste framför brasan hos Mattias mormor!


Och fick starta morgonen med härlig havsutsikt!


5 April 2012

2012-04-05 ♥ 10:41:27

Har precis gjort mig klar för dagen, varit ut med Conrad, ätitt frukost och avverkat det absolut SISTA avsnittet av One tree hill - jag ångrar att jag sminkade mig innan jag började kolla. Inte trodde jag man kunde känna sorg över att en tv-serie aldrig mer kommer visas. Måste nog köpa på mig hela samlingen av alla säsonger så jag kan sprida vidare världens bästa tv-serie till mina barn :)

   
(bilder lånade av google)

Nu är planen att leta reda på sammanfattningen till tentan för att sedan sätta mig och plugga lite. Påskfirandet startar redan ikväll så ska försöka bli lite klokare innan dess. Ha en trevlig påsk allesammans!


3 April 2012

2012-04-03 ♥ 15:07:26
Har precis kommit in efter en promenad med Conrad i solen, vädret är lite varmare idag än igår men vågar ännu inte lägga undan vinterjackan igen. I övrigt har dagen bestått av plugg, metodkapitlet till C-uppsatsen är klart och därmed även inlämning 3 av 5. Nu ska pluggfokuset istället riktas mot den sista tentan som skall skrivas nästa fredag. Tänkte skriva ut sammanfattningen och gamla tentor i morgon på Samarkand (det är ju gratis där) så jag kan ta morgondagen och torsdagen och plugga ordentligt och sedan bara repetera lite lätt över helgen så man får vara lite ledig också. Känner jag mig själv rätt kommer jag dock skjuta på pluggandet till onsdag eller torsdag nästa vecka men ska verkligen göra mitt bästa för att det inte ska bli så denna gång - det är ju trots allt sista tentan. Nu är tvättmaskinen klar så ska passa på att hänga upp den och plocka undan lite innan Mattias kommer hem från jobbet.

V. 27

2012-04-02 ♥ 16:07:08

Tiden bara rusar, vi har nu avverkat 66.1 % av graviditeten, vi har gått 185 dagar och beräknas ha 95 dagar kvar. Vi är i timester 2 och i kalendermånad 7 och så här ser magen ut idag.


Framifrån ser magen sned ut och har gjort senaste veckan, kanske ligger bebis mer på den högra sidan (vänstra på bilden)?


2 April 2012

2012-04-02 ♥ 11:33:02

Välkomnar april men inte kylan den medtagit sig, jag som hade plockat undan vinterjacka osv fick under helgen plocka fram den igen. Insåg ganska snabbt dock att jag hoppas det vänder mot lite varmare snart igen för max 2 veckor till som magen får plats i jackan - bebis tyckte det var trångt och sparkade och buffrade som aldrig förr..

Helgen har varit en riktig myshelg med min bästa Tias <3 Fredagskvällen spenderades i Borlänge med bio och popcorn och lördagen träffade vi pappa en vända för att hjälpa han bestämma golv till kök och hall. Samtidigt passade vi på att kolla ut kakel och klinkers till badrummet. På kvällen laddade vi upp med film och godis och var hundvakt åt svärmors hund och gårdagen bestod av storstädning, veckohandling och lite kreativitet i barnrummet. Vi var även en vända och kollade på Mattias lillasysters handbollsmatch, de var kvalmatch för division 1 men de vann tyvärr inte - har jag förstått det rätt så är det dock 2 matcher kvar och vinner de båda dessa så får de gå upp en division.

     
Detta pillade vi med igår. Eftersom vi har en fondvägg och resterande är vitt kände vi för att vi inte lite mer färg i rummet och tyckte denna passade super - vi är kanon nöjda :)