31 Maj 2012

2012-05-31 ♥ 13:44:53
Har lite plugg att stå i och det är därför bloggen får eka tomt. Sista rycket på C-uppsatsen nu innan den ska lämnas in på riktigt och jag äntligen tar examen :)
--
Nu ska jag hänga upp första maskinen med bebiskläder innan promenad med Conrad en vända till massören.

28 Maj 2012

2012-05-28 ♥ 10:47:16

Har haft en mysig helg med Mattias, vänner och familj
- den har dock varit i varmaste laget för min smak för tillfället.

--

Vi har hunnit med fiske och sallad ute i naturen med Patricia och Robin, dock inget fiske för mig och Patricia. 
På lördagen var vi ner en vända på marknaden och kikade, inte mycket att hurra för men kom därifrån med en munk i magen och 14 par strumpor i en påse - i samma veva köpte vi även morsdagspresent.
Kvällen avslutades med grillmys med Emma och Niklas, riktigt skönt att sitta ute på verandan och äta och när kylan kom krypandes gick vi in för att kolla på melodifestivalen.

   

--

Söndagen spederades först med ett besök hos Mattias mamma, där bjöds det på smörgåstårta och fika.
Då dagen bjöd på så fint väder tog jag och Mattias med oss varsitt fiskespö och åkte och fiskade.
Ingen fisk för mig, jag tröttnade efter cirka 20 min och då mina ben börjat bli så enormt svullna i denna värme fick jag ta mig en liten paus i bilen - Mattias å andra sidan fick hela tre, rätt stora, gäddor under de 45 min vi fiskade.
Kvällen avslutades senare med film och hämtmat från Caruso med Elin och Markus.

   


26 Maj 2012

2012-05-26 ♥ 17:31:59
Värmen tar lite halvt kol på mig just nu, självklart är det skönt att det äntligen blivit lite värme men ni som inte varit gravida i vecka 35 i denna värme har ingen aning om hur drygt det faktiskt är. Fick igår, som en tant i klimakteriet, köpa mig en bordsfläkt så jag överlever. :)

--

Ska nu försöka sätta mig en vända på balkongen (med fläkten) och invänta Mattias innan vi ska hem till Niklas och Emma på lite grillat.

21 Maj 2012

2012-05-21 ♥ 18:25:25

Idag har det verkligen varit härligt väder. Jag har dock spenderat en del av den på kupolen, men hann hem till balkongen på solen i någon timme iallafall och passade även på och tog mig en solig promenad med Conrad.

--

I övrigt så har helgen spederats med yrsel utan dess like vilket bidrog till ett besök hos förlossningen i lördags eftermiddag/kväll. Då jag haft förvärkar och rätt kraftiga sammandragningar senaste två veckorna var de rädda att förlossningen satt igång. Det mättes både CTG-kurva, gjordes ultraljud och togs blodprover. Allt visade sig vara bra med bebisen och han var inte redo för världen ännu. Mina blodprover visade dock ännu mer järnbrist och även kalcium brist - så nu är det mer kosttillskott som gäller. Har yrseln inte försvunnit inom en vecka ska vi dock kontakta dem igen och de pratade om att de ville kolla EKG på mig - så nu håller vi tummarna för att det bara är vitaminbrist och att tillskotten ska fungera.

 
CTG-kurvan som togs i lördags - den översta raden visar bebis hjärtslag
och den nedre sammandragningar (om jag förstod dem rätt)

--

Annars har helgen spenderats med Mattias, vi har grejat lite i barnrummet. Bland annat taklampa, fönsterlampa, gardiner och en liten musik-nalle har hittat sin plats.

 
hur fönstret blev får ni vänta med tills gardinerna är uppsydda och blomma med mera har hittat dit :)


14 Maj 2012

2012-05-14 ♥ 12:38:03

Helgen är över och ännu en måndag är här - en väldigt trist, regning och blåsig måndag.
När kommer solen?

--

Har haft en mysig helg med Mattias där vi mestadels tagit det lugnt.
Fått hem lite nya saker vi beställt till bebisen, bland annat en babysitter och ett babygym

Allt skulle givetvis testas noggrant av Conrad.
Tror definitivt babysittern fick ett godkänt iallafall :)

Under söndagen gav vi även oss på att testa koppla i bilbarnstolen.
Lite klurigt till en början men när vi väl förstod var det så simpelt så :)


11 Maj 2012

2012-05-11 ♥ 13:53:19

Hemma efter ett besök hos BM, allt såg bra ut - järnvärdet hade stigit lite och SF-mått ligger precis mellan "riktlinjerna". BM konstaterade även att bebis låg med huvudet nedåt, vilket jag även trott de senaste 2 veckorna - inga sparkar nedåt längre och ett hemskt tryck nedåt och på urinblåsan ibland när man går. Hoppas han bestämmer sig för att ligga kvar så nu resten av tiden :)

--

Har även börjat tänka lite på förlossningen, hur har ni andra mammor gjort med förlossningsbrev? Jag har faktiskt påbörjat ett och skrivit klart allt förutom med smärtlindring - vill lära mig lite mer om det först. Är dock inte säker på hur barnmorskan tycker om en när man kommer med ett brev som dom ska tvingas läsa..

En annan stor fråga i mitt huvud just nu är blöjor... Vilken sort ska man köpa hem? Tar gärna emot tips, då främst vad ni tycker om respektive märke när bebis är nyfödd.


Dessa har jag hört är de vanligaste. Pampers, libero eller huggies?!?! Hjälp mig mammor!! Eller ni som hört något från andra!


10 Maj 2012

2012-05-10 ♥ 13:27:51

Tog mig en lång och skön sovmorgon i morse och vaknade utvilad kring 9.40 - riktigt skönt och behövlig efter gårdagens tidiga uppstigning.

--

Var till skolan igår och hade förslutseminarie på C-uppsatsen. Vi fick bra "kritik" och det enda som i princip behövs göras mer nu är att snygga till den - i avseende med att kolla meningsuppbyggnader, stavfel, talspråk osv. Vi blev också godkända att gå upp till slutseminariet vilket var skönt. Två grupper av fem, som vi var på seminariet igår, blev rekomenderade att inte ha slutseminarie denna termin utan försöka till hösten igen så det var riktigt skönt att vår handledare samt den andra handledaren anser att vårt arbete är tillräckligt klart och starkt för att fortsätta och det lät som de trodde det fanns en chans på VG också vilket alltid är roligt.


Nu ska jag äta en sen lunch och invänta mamma innan vi ska ner på stan en vända och köpa skötväska och lite annat som fattas :)


9 Maj 2012

2012-05-09 ♥ 10:25:23

I morse blev jag galen av regnet, vaknade kring 6.10 och kunde sedan inte somna om.. Brukar inte ha problem att sova annars när det regnar eller så men idag var det omöjligt - trots både en kudde över öronen och täcke.

--

Sitter nu bänkar i soffan för morgonens avsnitt av våra bästa år innan det är dags för promenad med Conrad, lunch och sedan en tur till skolan.


Nu är vi i vecka 32 också, endast 58 dagar kvar till BF
- det närmar sig med stormsteg och jag längtar så in i nordens

Magbilden är dock från igår så idag är vi i V. 32 (31+5)


8 Maj 2012

2012-05-08 ♥ 13:56:41

Blogglusten har försvunnit rätt rejält, beror nog främst på att man i princip bara sitter hemma framför datorn och pluggar och därför inte har något intressant att uppdatera med. Sedan vi hördes av sist har mina dagar mestadels betått av plugg och Mattias dagar av jobb. Han jobbade 1 maj och hela helgen också så det känns som det var ett tag sedan vi träffades ordentligt, visst vi ses ju varje dag när han kommer hem från jobbet men jag är så otroligt kvällstrött så jag är bara sällskap fram till cirka halv 9. I helgen ska han dock inte arbeta något och jag har därför bestämt att han ska spendera hela dagarna med mig :)

--

Just ja, har fått resultatet på den sista tentan också - och den blev godkänd! Så enormt skönt. Nu är allt klart förutom C-uppsatsen (vilken dock börjar se sitt slut den med) och det är lite mindre än en månad kvar till examen!

Förutom plugg har det ju även bjudits på lite sol några av dagarna så har passat på att spendera lite tid på balkongen också :)


Passade även på att göra lite vår/sommar fint i min fina tekopps-kruka