29 Mars 2012

2012-03-29 ♥ 10:58:24

Hemtentan är klar och inlämnad, hur skönt som helst. Den skulle egentligen lämnas in senast i morgon kl 12 men jag tycker det är rätt skönt att lämna in det direkt man känner sig klar - annars brukar man få ångest över att man inte kollat igenom den fler gånger eller fösökt skriva mer trots att man ändå haft den liggandes på datorn. Så nu är det bara att invänta svaret. Hade tänkt sätta igång med metodkapitlet på C-uppsatsen idag men mamma ringde och ville vi skulle ta en vända på stan och jag vet att Patricia inte lämnat in tentan än så då tänkte jag att jag kan få vara lite ledig :) Får sätta igång med det i morgon istället.

Under morgonen har vi även fått toalett och dusch igen, så himla skönt! Tänkt vad man tar saker förgivet, inte tänker man väl någonsin på hur lätt man har det och alltid har tillgång till toalett, dusch och vatten. Allt blir ju mycket krångligare när man inte har det, planera in att man ska duscha hemma hos andra och släpa med sig grejer. Man får gå på toalett i källaren, precis som restrerande av trapphuset - tror jag gjort av med över en halv stor flaska desinfektionsmedel på dessa dagar :P Nu ska jag göra mig klar tills mamma kommer och hämtar mig, Ha det bra!


28 Mars 2012

2012-03-28 ♥ 15:51:14

Jag befinner mig förtillfället i en plugg-bubbla då jag är i full fart att skriva på en hemtenta som ska vara klar till fredagen. Jag blir nog dock klar idag och tänkte då sätta mig och fortsätta skriva på metodkapitlet till C-uppsatsen så jag kan vara lite ledig i helgen. Efter denna hemtenta är det bara en tenta kvar den 13 april och sedan C-uppsatsen. Jag är riktigt nöjd över att jag har läst 150% nu under den första perioden av sista terminen så jag sedan till fullo kan koncenterar mig på C-uppsatsen och att var tjock och otymplig :P

Annars då, jo vi har ingen toalett eller dusch hemma - det är omrotning som pågår så vi har varit utan sedan i måndags och beräknat är att vi får tillbaka allt på fredag. Det har funkat helt okej faktiskt och jag är glad att vi bor på första våningen så det är nära till toaletten i källaren, dock lite drygt då jag måste kissa iallafall en gång varannan timme - så det blir en del spring för mig :P Skönt är dock att vi nu börjat planera för att göra om badrummet igen. Vi hade planer på det först men sedan när det beslutades att föreningen skulle rota om köket typ ett halv år efter att vi renoverat det och vi blev rädda att de skulle vara tvungna att bila upp väggen och förstöra kaklet och köket så bestämde vi att vi struntar i badrummet eftersom beslut kan fattas så snabbt i en förening. För cirka 4 veckor sedan fick vi en lapp om att de skulle påbörja stamrenovering i badrum så fort det beslutet kom fort, precis som väntat. Men nu när det är gjort så hindrar ju inget oss från att göra om det, nu ska ju inget behövas göras därinne på årtionden.


26 Mars 2012

2012-03-26 ♥ 14:19:03

Hej på er! Nu var det ett tag sedan sist. Helgen har bestått av mys med familj och vänner samt lite shopping. Fredagen spenderades hemma hos pappa med lite godis och en film, som jag dock inte orkade se längre 15 min på innan jag gick och la mig. Vi sov över hos Pappa då han skulle vara hundvakt när vi skulle åka till Borlänge för lite shopping, både jag och Mattias är i stort behov av nya vårkläder - väl där försvann shoppingsugen ordentligt när vi tyckte det var precis samma kläder som sist vi var där vi vi kom hem med varsin ny tröjja bara. Hittade desto mer till lill-killen, så nu börjar vi komma upp i vad jag tror vi behöver i de minsta storlekarna.

Lördagen bestod som sagt av "shopping" på dagen och på kvällen träffade vi några vänner och gick ut och åt på akropolis, det var jätte god mat och både jag och Mattias blev positivt överraskade då vi blivit missnöjda de senaste 2 gångerna vi varit där - detta är dock något år sedan. I går sen då, då vad det städning och storhandling för min del och byta av däck på bilarna för Mattias del. Pappa kom sedan förbi och lämnade Conrad och stannade på en fika.

Passade även på att ta nya magbilder i fredags som ännu inte lagts upp, så här har vi magen när vi precis gått in i V.26


Nu ska jag forsätta mitt tentaplugg, som förmiddagen och spenderats med. Har en hemtenta som ska vara klar senast fredag men jag tänkte satsa på att bli klar till onsdag så jag kanske kan bli med Mamma till Örebro på torsdag. Får hoppas det flyter på bra bara :)


21 Mars 2012

2012-03-21 ♥ 11:38:40

Morotskakan som bakades i måndags blev super god. :) Och eftersom receptet gör att man enbart tar hälften av det man behöver köpa passade jag på att göra en till svärfar och Anette från Conrad som tack för att de alltid ställer upp och är hundvakt, tror den uppskattades då nästan hela tog slut på 5 personer :) Detta bidrog såklart till att vi fick hela vår morotskaka kvar så jag och Mattias tog en varsin bit igår och sedan bjöd jag tjejerna på en bit när vi hade tjejkväll igår och ändå är halva kvar - får se till att Mattias äter av den idag igen så vi slipper kasta bort den.

Annars har jag hunnit med morgonpromenaden, frukost, lite plugg och ringt och bokat tid för att få faderskap fastställt - har ingen aning om hur tidigt sånt ska göras men min BM sa någon gång under våren så jag tänkte att nu är vi ju ändå i vecka 25 och det kan vara skönt att ha det klart. Har även fått hem moderskapsintyget som ska till försäkringskassan så har tänkt att jag ska köpa kuvert och frimärke idag och slänge det på posten, fick rekomendationer om att skicka in det och ansöka om föräldrapenning minst 2 månader i förväg så lika bra att ta tag i det med detsamma. Håller också på att för fullt kolla upp om det finns möjlighet att de kan gå tillbaka till min anställning innan jag började studera och räkna ut föräldrapenningen därifrån - dum som jag varit har jag dock inte sparat några lönepapper så måste kontakta ICAs lönekontor och hoppas det finns kvar papper på mig sedan 2009 - så håll tummarna!!!


19 Mars 2012

2012-03-19 ♥ 12:26:59
Herrejisses vad det blåser ute idag. Morgonpromenaden var varken poppis hos mig eller Conrad så vi avklarade den ganska snabbt :) Nu har jag tänkt äta lite lunch och sedan är jag grymt sugen på morotskaka så måste nog ta mig en vända till affären och köpa ingredienserna så jag kan slänga ihop en till efterrätt ikväll. Har fått ett recpet av Therese för herrans många år sedan som är gudomligt, kakan blir så himla saftig att man aldrig vill sluta äta :)
Bild lånad av google.se

16 Mars 2012

2012-03-16 ♥ 10:18:18

Ännu en "arbetsvecka" (skolvecka) som passerat och det är återigen fredag vilket innebär att vi nu gått in i vecka 25! Det är helt sjuk hur fort tiden går, i början tyckte jag det gick så in i nordens långsamt och nu tycker jag tiden bara rusar - jag får nästan lite panik. Trots att jag vet att bebis inte är beräknad förs 6 juli så känns det som att graviditeten tickar på medan allt annat står rätt still och känslan finns därför över hur man ska hinna med att göra klart skolan och allt, nog för att jag är medveten om att skolan avslutas i början av juni så är känslan ändå där. Funderar på om examensdagen kanske kan vara den perfekta dagen att hämta hem barnvagnen, jag menar vi är ju ändå i Borlänge då och det är omkring det datumet vi får hämta hem den - en bättre examenspresent kan man nog inte få :)

Nu ska jag snart bege mig ut på en lite längre promenad med Conrad då han snart ska på spa vid 12. Tvätt, klipp och kloklippning står på hans schema idag och det ska bli riktigt skönt att få han korthårig igen. Plus att han blir att se ut som en lite valp igen också så jag blir lite extra tokig i honom :P (om det nu är möjligt..)


Magen är verkligen helt annorlunda med och utan tröja.. Magen är med "putig" med tröja och mer rund och tjock utan. Håller ni inte med?! Förövrigt kan ni ignorera att jag har strumpbyxor på mig :P


13 Mars 2012

2012-03-13 ♥ 09:18:03

Helgen har bestått av renovering, rivning av tapeter, spackling, gipsning av vägg osv osv. Man känner verkligen att kroppen är helt annorlunda nu när man är gravid, varje kväll har avslutas med en hemsk värk i hela kroppen. Så här såg det ut "innan" i barnrummet, efterbilder kommer dock när vi fått in möbler osv för att det ska bli en mer rättvis bild.


En vägg var så ojämn så Mattias fick gipsa om den.

Nu ska jag sätta igång och städa här hemma, det är hemskt hur dammigt det blir trots att man har dörrar osv stängda. Resterande av dagen får bestå av plugg, ska försöka hinna med en längre promenad kring lunch hade jag tänkt också - om det är lika fint väder som det är nu.


9 Mars 2012

2012-03-09 ♥ 14:35:35

Ska snart bege mig ut i blåsten på en promenad med Conrad. Efter det ska jag vänta på att Mattias kommer hem så jag kan släpa med mig honom till synsam för att vara smakrådgivare på nya glasögon. Jag har blivit så himla torr i ögonen och kan bara ha linserna i några timmar innan de börjar skava och jag antar att med mindre sömn när bebis väl är ute så kan det vara skönt att ha ett par glasögon att varva med så man kan ta av sig dem och lägga sig och vila bara och slippa plocka i och ur linser hela tiden.

Tänkte lägga upp nya magbilder, trots att det inte var längesen alls men tyckte att det kanske är lite roligare att nu när magen blivit större se hur det ser ut utan kläder - lättare att jämföra då man inte alltid har samma kläder varje gång man tar kort. Så här har ni både med och utan kläder i V.24 :)


Vågade för första gången sedan vi var hos barnmorskan i v.20 ställa mig på vågen här hemma, hade bara gått upp 0,2kg vilket jag tycker var skönt så man inte fläskar på sig allt för mycket :) Väger nu 59,2 kg och har allt som allt gått upp 4,9 kg (om man bortser från att jag gick ner till 52kg när jag kräktes, jag räknar alltså från vad jag vägde precis innan vi fick veta att jag var gravid = 54,3kg)


Uppsatsskrivande

2012-03-08 ♥ 16:45:57

Dagen har som sagt spenderats med näsan i böckerna, det är dock mycket kvar att gå igenom så morgondagen och delar av helgen kommer förmodligen också spenderats med detta. Här har ni de böcker jag hittils hittat som kan ha något väsentligt i sig att ha med i uppsatsen. Tänk att dessa är bara en bråkdel av alla böcker jag hittils har plöjt igenom under dessa 3 år - inte från pärm till pärm men ändå.


Conrads favorit gossedjur blev visst också med på ett hörn :)

Nu ger jag upp pluggandet för idag och ska ta mig en vända till affären för att köpa drottningsylt och grädde då det blir pannkakor till kvällen! Fördelen med denna kvällsmat är att jag inte kan steka tunna pannkakor så arbetet överlåts helt till Mattias :)


8 Mars 2012

2012-03-08 ♥ 11:15:11
Har precis letat igenom alla kursböcker jag någonsin haft i alla dessa kurser som lästs under åren och hittat 9 st som kanske kan ha något väsentligt i sin som vi kan använda oss av i vår C-uppsats. Det börjar nämligen bli på tiden att vi sätter igång med det här, hela referenskapitlet ska vara klart till nästa vecka så det är verkligen dags lägga näsan i böckerna och leta leta leta och skriva skriva skriva. Tack och lov är endast 3 av böckerna på engelska så det underlättar ju lite iallafall :)

Här kommer magbild som jag lovade också, detta är alltså från V. 23 (22+5)

7 mars

2012-03-07 ♥ 16:02:54
Ligger för tillfället på soffan med en magkatarr, inte skoj alls! Har tagit tabletter så förhoppningsvis försvinner det snart. Annars har dagen spenderats i skolan med ytterligare ett seminarie - det är rätt skönt att läsa denna kurs med första års elever då allt verkar vara lite enklare :)

Just ja, har glömt berätta här att i lördags sprack mina "smaljeans" - som jag så fint kallade dem då jag gick ner i vikt innan graviditeten. Det som är positivt är dock att de inte sprack för att de har för små utan för att jag använt dem i princip varje dag i över ett halvår. Så igår gav jag mig ut på jakt efter nya jeans och hittade ett par på kappahls barnavdelning som satt bra och var bekväma, det känns rätt bra faktiskt att trots att jag är gravid i V.23 kan ha strl 164 på jeans på barnavdelningen :) Tog bild på jeansen och magen men ärligt så vet jag inte hur man lägger in bilder när man bloggar via mobilen (inte blogg-appen för den funkar inte för mig utan över safari) så bilden får komma upp senare idag eller i morgon.

5 Mars 2012

2012-03-05 ♥ 20:49:32

Hade hoppats på att förra veckans härliga vårväder skulle hålla i sig, men ack så besviken jag verkar bli. Denna vecka har jag dock mycket plugg som måste göras och jag kan ju hoppas att det lite svalare och mer molniga vädret bidrar till att man inte tar lika många avbrott som om det vore fint väder.

Har spenderat förmiddagen i skolan med seminarie och eftermiddagen med bullar och te med Elin och hundarna, Conrad var verkligen överlycklig över att träffa sina bästisar igen. :)

Under helgen har vi förutom tripp till IKEA och påbörjning av renoveringen i barnrummet även hämtat ut denna:

 
Så nu står denna fina här hemma och väntar
in vår lilla prins <3


4 Mars 2012

2012-03-04 ♥ 12:50:22

Renoveringen av barnrummet har startat, eller ja iallfall lite smått. Mattias håller på att lägga in golvet så vi får se om han hinner klart med det idag så blir det tapeter och lister nästa helg skulle jag kunna tro. Och sedan kommer de bästa, skruva upp alla möbler: spjälsäng, garderober, skötbord, hyllor ja allt möjligt :) 

IKEA-trippen igår slutade med att vi blev 8500kr fattigare, 2000kr för golv på bauhouse och 6500kr för allt på IKEA. Mattias propsade på att vi inte skulle behöva släpkärra så vi tog svärfars bil, som är lite större än vår, för att få plats med allt. Vi var packade till max och skulle nog inte fått in många småsaker till och garderoberna gjorde att jag fick sitta med stolen så långt fram det gick samt med framåt lutning på sätet - det var inte den skönaste positionen i cirka 1 1/2 timme. Jag hade liksom solskyddet i pannan när jag fällde ner det, då kan ni tänka er hur dumma vi måste sett ut när vi kom åkandes - men vi fick ju plats med allt och det är ju huvudsaken!


2 Mars 2012

2012-03-02 ♥ 14:51:49

Har haft några dagar med plugg då det startat en ny kurs och det var rätt mycket man skulle läsa inför alla föreläsningar i denna, mer än vad jag är van med. Fördelen är dock att eftersom det är en grundkurs så känner jag igen en del från tidigare kurser så det känns inte fullt lika drygt att plugga. Tanken på att det är sista "riktiga" kursen känns också väldigt skönt. Efter dessa 5 veckor läggs all fokus och energi på C-uppsatsen.

Just ja, har glömt nämnt här att jag sedan strax före jul varit konstant täppt i näsan - tydligen ännu en graviditetsåkomma jag råkat ut för. Senaste veckan blev det dock olidligt då jag från att ha varit upp 2-3 gånger om nätterna för att snyta mig nu vaknade 6-8 ggr. Jag ringde läkare och fick ett par tabletter utskrivna som på något vis ska vidga i näsan och jag har på dessa gått tillbaka till att endast behöva gå upp 2 ggr. De hjälpte dock mycket bättre de första 2 dagarna så jag hoppas det inte är på väg att vända igen. Annars har inte mycket nytt hänt, vi har bestämt oss för att åka till IKEA i morgon för att köpa några av de större grejerna till barnrummet i samma veva som vi ska in på Bauhouse och köpa golv - jag tror nämigen inte att vi kommer få med oss alla saker på en vända så därför kör vi allt stor och tungt nu så kan jag åka utan Mattias för de mindre sakerna senare.

Här är för övrigt  vinglasen jag fick i födelsedagspresent, har haft ögonen på dem väldigt länge och Patricia snappade tydligen upp detta då vi var på en shoppingrunda för några veckor sedan! Oerhört uppskattat och jag ska någon dag ta mig ner och köpa 4 eller 6 till hade jag tänkt, de är dock inte i prisklass som IKEA så det är nog därför jag drar på det. :)

Vackra detaljer!

Nu är är det dock dags att bege sig ut på min och Conrads klockan 3 promenad - i solsken även idag ser det ut som!